Thaise YogaMassage op de mat

De Thaise Yogamassage op de mat wordt uitgevoerd op een futon of een speciale thaise massagemat.
De laatste is oprolbaar en overal mee naar toe te nemen.
Op de mat kunnen allerlei strekkingen worden uitgevoerd. Tijdens de strekkingen worden allerlei massagetechnieken uitgevoerd op de energiebanen worden uitgevoerd. Er komt zodoende meer ruimte komt en blokkades worden opgeheven waardoor energie vrijelijk kan stromen. De energie wordt zodoende weer in balans gebracht.
Door regelmatig zo’n massage te ondergaan krijgt men het gevoel steeds losser in het lichaam te zitten , zowel fysiek als mentaal. En men wordt energieker. Zo kan de kans op ziekte gereduceerd worden naar een vrij laag percentage.

De behandeling is zowel ontspannend , preventief, als therapeutisch. llerlei klachten kan worden weggenomen,
zoals been-, rug-, nek- , als schouderklachten kunnen worden weggenomen. Dat zijn klachten die vaak worden veroorzaakt door blokkades in de energiebanen. Ook klachten als futloosheid, stijfheid, hoofdpijn als depressiviteit kunnen met name Thaise massages worden aangepakt. Door de blokkades op te ruimen worden de spanning, pijn en/of bewegingsbeperking minder.
In het algemeen zegt men ook dat klachten waartegen in het westen geen remedie bestaat, dat Thaise Massage daaervoor een opliossing kan bieden.

Het is een vrij intensieve en actieve massage, dus het is onvermijdelijk dat deze op een mat wordt uitgevoerd.
De druk die wordt uitgeoefend is vrij stevig, maar wordt ook als aangenaam ervaren. Daar waar sprake is van een blokkade kan het wat gevoelig zijn. Afhankelijk van de klachten kunnen meerdere sessies nodig zijn.
Deze vorm van massage is ook de enige die in Thaise ziekenhuizen wordt toegepast. Deze is daar volkomen geintegreerd met westerse geneesmethodes . Dus per ziekte wordt gekeken of gekozen wordt voor een Thaise Massage of een westerse geneesmethode.